Как да предавате поточно от Plex Media към VLC

Plex е страхотна домашна медийна платформа, която помага за управлението на локално записани филми, музика и др. Съставена от Plex Media Server и Plex Media Player, платформата улеснява организирането на вашите медии и споделянето му в цяла мрежа.Той идва със собствен мултимедиен плейър, можете да използвате и VLC мултимедийния плейър, за да възпроизведете съдържанието. Ето как да предавате Plex носител към VLC.

Plex Media Server трябва да се инсталира на основния ви компютър, където имате инсталиран всички ваши медии. Той организира цялото ви съдържание и може да инициира потоци към отдалечени устройства. Тези устройства могат да бъдат други компютри, таблети или дори телефони и те могат да бъдат местни или базирани на интернет.

Поточно предаване на Plex към VLC


Ако искате да предавате Plex носител към VLC, може да е лесно или по-трудно в зависимост от настройката на вашата мрежа. Тъй като DLNA (мрежовият протокол, използван от Plex) е активиран по подразбиране и работи с UPnP, VLC трябва да може да го направите без проблем.

Отворете VLC на отдалечено устройство и изберете 'Изглед.'
Изберете 'Плейлист' и превъртете надолу от лявата страна, докато стигнете до 'Локална мрежа'.
Изберете 'Универсално Plug n' Play' и изчакайте полето отдясно да зареди.
Изберете папка в десния екран, за да намерите вашият носител за възпроизвеждане.
Кликнете два пъти на конкретни медии и те ще започнат възпроизвеждане.

Благодарим ви за прочитането на статията! Ако намерихте информацията за полезна, можете да дарите посредством бутоните по-долу:

Telegram Logo
Avatar photo

Fedia

Здравейте, urocibg.eu е независим уебсайт, който е създаден и подържан от мен – Федя Серафиев. Сайта съм го основал през 2008 година и съдържа статии, съвети, ръководства, новини и програми за Windows, Android и Linux. Ако имате въпроси относно възможностите за реклама в сайта или за връзка с мен ТУК.

Може да харесате още...