Как да променим папката за актуализации на Windows в Windows 11?

По подразбиране Windows Updates изтегля актуализации в C:Windows SoftwareDistribution папка.

Ако на основния твърд диск на вашия компютър липсва място за съхранение, можете да промените или преместите SoftwareDistributionпапката на друг диск, който има по-големи дялове с повече свободно пространство.

Първо изберете дяла, който искате да използвате за новата папка. След това на новия дял кликнете с десния бутон на мишката и Създай => Папка

Наименувайте я NewSoftwareDistribution

След като новата ни папка е създадена, трябва да отидем и да спрем услугата Windows Updates .

За да спрете услугата Windows Updates, отворете диспечера на задачите, като натискате Ctrl + Shift + Esc от клавишите на клавиатурата. Когато диспечера на задачите се отвори, изберете раздела Услуги.

След това превъртете надолу списъка с услуги и намерете услугата wuauserv. Кликнете с десния бутон върху името на услугата и изберете Стоп.

След като услугата Windows Updates спре, отидете в С и преименувайте папката SoftwareDistribution на SoftwareDistribution.old.

До този момент създадохме нова папка ( NewSoftwareDistribution ) на по-големия дял и преименувахме текущата папка SoftwareDistribution на SoftwareDistribution.old .

Сега да отидем и да кажем на Windows как да намери новата папка, която създадохме.

Кликнете върху бутона Старт и изберете и Терминал на Windows (Admin) .

В конзолата въведете командите:

mklink /jc:windowsSoftwareDistribution d:NewSoftwareDistribution

Ако не искате Windows Updates да изтегля всички по-рано изтеглени актуализации отново, можете да копирате съдържанието от старата папка SoftwareDistribution.old в новосъздадената папка SoftwareDistribution .

След като копирате съдържанието от старата в новата, отидете и стартирайте услугата Windows Updates, която беше спряна по-горе.

Това е всичко.

Благодарим ви за прочитането на статията! Ако намерихте информацията за полезна, можете да дарите посредством бутоните по-долу:

Telegram Logo
Avatar photo

Fedia

Здравейте, urocibg.eu е независим уебсайт, който е създаден и подържан от мен – Федя Серафиев. Сайта съм го основал през 2008 година и съдържа статии, съвети, ръководства, новини и програми за Windows, Android и Linux. Ако имате въпроси относно възможностите за реклама в сайта или за връзка с мен ТУК.

Може да харесате още...