Как да си направим MultiBoot флашка?

Всички сме били в ситуация, в която искахме да имаме всички наши важни файлове,като множеството OS версии, преносими приложения и дори необходими драйвери в едно преносимо устройство.
Има много операционни системи,безплатни или платени. Всяка е със своите няколко версии и функции. Не можеш да хабиш флашка за всяка от тях. Би било чудесно, ако поставите всички ISO файлове на едно флаш устройство.

В тази статия ще ви покажа как да инсталирате няколко стартиращи операционни системи на една флашка.Например Windows и Linux.

Процесът за създаване на мултибут USB диск е съвсем прост.

Можете да поставите Windows и Linux в една стартирща флашка или да създадете главен инсталационен диск на Windows 10 и Windows 11.Освен това, правенето на мултибут USB може да бъде много полезно за потребителите на Linux, които трябва да се справят с различни дистрибуции.

Как да създадете Мултибут USB диск в Windows с MultiBootUSB?

За да използвате MultiBootUSB, отидете на официалната страница за изтегляне и изберете инсталационния пакет според вашия OS.

Дебиан, потребителите на Ubuntu избират пакета..deb
Потребителите на Fedora, Redhat, OpenSUSE избират пакета..rpm
Потребителите на Windows избират пакета..exe

След като бъде изтеглен, просто го инсталирайте.

След като се инсталира, го отворете . За да създадете мултибут USB, първо поставете вашето USB флаш устройство. След това кликнете върху бутона в MultiBootUSB и изберете дял на USB флаш устройството.

 След това кликнете върху бутона в MultiBootUSB и изберете дял на USB флаш устройството.Detect Drives

След това изберете ISO изображение от вашия твърд диск. 

Накрая кликнете върху бутона, за да напишете ISO-то на вашето USB флаш устройство.Install distro

След като това е направено, можете да щракнете върху бутона отново, за да изберете друго ISO и щракнете върху бутона, за да го напишете на USB флаш устройство.BrowseInstall distro

Благодарим ви за прочитането на статията! Ако намерихте информацията за полезна, можете да дарите посредством бутоните по-долу:

Telegram Logo
Avatar photo

Fedia

Здравейте, urocibg.eu е независим уебсайт, който е създаден и подържан от мен – Федя Серафиев. Сайта съм го основал през 2008 година и съдържа статии, съвети, ръководства, новини и програми за Windows, Android и Linux. Ако имате въпроси относно възможностите за реклама в сайта или за връзка с мен ТУК.

Може да харесате още...