Как да създадем пряк път на работния плот за екранна клавиатура в Windows 11/10?

Виртуалната клавиатура е чудесен вариант за тези, които предпочитат да използват екранните клавиши вместо физическата клавиатура. Не само защото е по-лесно, но и защото идва с допълнителни функции. Освен това екранната клавиатура ви идва на помощ, особено когато физическата клавиатура спре да работи.

Хардуерната повреда е друга ситуация, когато екранната клавиатура може да ви бъде от голяма помощ. Виртуалната клавиатура ви позволява да пишете всичко с помощта на мишката, като същевременно ви позволява да промените езика на клавиатурата, което я отличава от физическата клавиатура. В такива случаи се нуждаете от бърз достъп до екранната клавиатура и можете да постигнете това, като създадете пряк път на работния плот за виртуалната клавиатура.

Как да създадем пряк път на работния плот за екранна клавиатура в Windows 11?

В тази публикация ще покажа как лесно да създадете пряк път на работния плот за екранна клавиатура на Windows 11/10.

Следвайте стъпките:

Първо ,кликнете с десния бутон някъде в празната област на работния плот и изберете Нов и след това Пряк път от менюто с десен бутон.

Пряк път

В прозореца, който се отваря , отидете на полето Въведете местоположението на елемента и въведете OSK .

OSK

Кликнете върху Напред , за да продължите.

В следващия прозорец, в полето Въведете име за този пряк път, можете да го наименувате както ви се иска и и натиснете Готово. Аз го наименувах Екранна клавиатура.

Екранна клавиатура

Вече успешно създадохте пряк път на работния плот на екранната клавиатура и вече можете да получите достъп до клавиатурата на екрана без никакви проблеми.

Благодарим ви за прочитането на статията! Ако намерихте информацията за полезна, можете да дарите посредством бутоните по-долу:

Telegram Logo
Avatar photo

Fedia

Здравейте, urocibg.eu е независим уебсайт, който е създаден и подържан от мен – Федя Серафиев. Сайта съм го основал през 2008 година и съдържа статии, съвети, ръководства, новини и програми за Windows, Android и Linux. Ако имате въпроси относно възможностите за реклама в сайта или за връзка с мен ТУК.

Може да харесате още...