Компютърните игри помагат да се справим с депресията

Методи за лечение на депресия има много и за всеки отделен случай се изисква индивидуален подход. Не е задължително обаче през цялото време да се лекуваме с хапчета — може да се използват и други начини. Един от тях бе предложен от учените от университета на Калифорния в Дейвис. Според проучване, направено от тях, лечението на депресията без

лекарства е възможно с помощта на компютърните игри.

Освен, че са много интересни, те действат положително както при вътрешната депресия, причинена от химически дисбаланс в мозъка, така и при тази, която е причинена от външни фактори, например от раздяла или трудности по време на работа. За експеримента са били специално разработени игри и са били така структурирани, че да позволяват на хората да чувстват, че те контролират положението. Състоянието в тях по този начин се подобрявало и те преставали да се чувстват разтревожени.

Въпреки това обаче, учените отбелязват, че към момента остава неясно, дали играта просто носи облекчение и дава на човека възможност да се измъкне от затворения кръг. Възможно ли е да се лекува тежка депресия с тяхна помощ? Това ще стане ясно по-късно. Те разбира се няма да спрат до тук и ще продължат с тестовете, увеличавайки потенциала до максимум. Така, че относно въпроса, каква полза носят компютърните игри, след известно време може да се появи съвсем еднозначен отговор.

Източник:kaldata.com

Благодарим ви за прочитането на статията! Ако намерихте информацията за полезна, можете да дарите посредством бутоните по-долу:

Telegram Logo
Avatar photo

Fedia

Здравейте, urocibg.eu е независим уебсайт, който е създаден и подържан от мен – Федя Серафиев. Сайта съм го основал през 2008 година и съдържа статии, съвети, ръководства, новини и програми за Windows, Android и Linux. Ако имате въпроси относно възможностите за реклама в сайта или за връзка с мен ТУК.

Може да харесате още...