Най-новите драйвери на AMD вече не поддържат 32-битовата ОС

Най-новите версии на графичните драйвери AMD Radeon вече не поддържат 32-битовата версия на операционната система Windows 8.1. Поддържа се само 64-битовата версия на тази редакция.

Windows 8.1 излезе през 2013 година и всички мислят, че е изминало твърде малко време за да бъде прекратена нейната поддръжка. AMD навярно е на друго мнение и явно счита, че потребителите с 32-битовата версия на Windows 8.1 са пренебрежимо малко и нейната поддръжка няма смисъл.

Драйверите Radeon Software Crimson ReLive 17.2.1 излязоха за Windows 7, 64-битовата Windows 8.1 и 64-битовата Windows 10. На потребителите с 32-битови ОС се препоръчва да се обновят до 64-битовата версия на операционна система, а още по-добре, направо до Windows 10. Само в този случай ще могат да инсталират най-съвременните драйвери и оптимизации за новите компютърни игри.

 Към днешен ден, най-популярните операционни системи са Windows 7 и Windows 10. Microsoft ще поддържа Windows 7 до месец януари 2020 година, а поддръжката на Windows 10 ще бъде по-продължителна.

Статистиката на NetMarketShare показва, че общият дял на 32 и 64-битовата версии на ОС Windows 8.1 е 6,9% и може да се предположи, че делът на 32-битовата версия е съвсем малък.

 

Благодарим ви за прочитането на статията! Ако намерихте информацията за полезна, можете да дарите посредством бутоните по-долу:

Telegram Logo
Avatar photo

Fedia

Здравейте, urocibg.eu е независим уебсайт, който е създаден и подържан от мен – Федя Серафиев. Сайта съм го основал през 2008 година и съдържа статии, съвети, ръководства, новини и програми за Windows, Android и Linux. Ако имате въпроси относно възможностите за реклама в сайта или за връзка с мен ТУК.

Може да харесате още...