Ръководство при закупуване на таблет

Основната причина хората да използват таблети вместо смартфони е, че те са преносими, леки и все пак предлагат изживяване на по голям екран.

В сравнение с лаптопите, те са по-леки и по-преносими. Те са чудесни за сърфиране в мрежата, игра на игри и гледане на видеоклипове. Те също могат да действат като добри четци на електронни книги в сравнение с лаптопи и смартфони.

Един добър таблет може да ви помогне да изпълнявате обичайни задачи за лаптоп – сърфиране в мрежата, преглед на имейли, гледане видео – но в по-удобен пакет.

Въпреки всичко е трудно да се знае „правилната“ сума за харчене, тъй като цените на таблетите варират от от 200 лв. до повече от 2000 лв..

Всички модели предлагат WiFi свързаност, а повечето имат предна уеб камера и GPS възможности. Някои модели също имат вградена 4G LTE и дори 5G свързаност, което ви позволява да имате достъп до интернет, когато сте извън обхвата на WiFi.

Нещата, които трябва да имате предвид, преди да купите таблет, включват размера, операционната система и техническите спецификации.

Коя операционна система за таблет ни е необходима:

Android

Google Android е основният избор за много марки, включително Samsung, Lenovo и Amazon. Тази операционна система с отворен код може да бъде намерена в бюджетни таблети. Ако ценообразуването е проблем и искате повече контрол върху таблета си, Android е изборът за вас. С отворена система е по-лесно за потребители, разбиращи технологиите, да персонализират. Устройствата с Android са чудесни за стрийминг, четене и леки игри.

Windows

Windows ви позволява да управлявате цялата мощност на настолен компютър. Тъй като Windows носи гъвкавост на таблета, по-високата цена на хардуера може да бъде плашеща. Въпреки това, ако имате нужда от таблет за работа, идеално е да похарчите парите за система, която ви дава всичко необходимо.

Таблетите, оборудвани с Windows 8 или по-стари, не винаги са оптимизирани за по-малки екрани, така че е най-добре да разгледате последните модели за лесен за навигация интерфейс.

iOS

Оригиналната операционна система за iPad , iOS проправи пътя за смарт устройства. След като съществува най-дълго, iOS е удобна за потребителя система с огромен избор от приложения и съвместимост.

Само продуктите на Apple използват iOS. Тъй като е свързан с една екосистема, хардуерът не изисква толкова много кабели или адаптери, като приемем, че устройството е по-ново от iPad 4. Недостатъкът е, че приложенията трябва да се получават от Apple App Store и не могат да бъдат придобити от източници на трети страни, освен ако не направите джейлбрейк на iPad , което анулира гаранцията и излага сигурността ви на риск.

Размер на таблета и дисплей

По-големите таблети са чудесни за стрийминг, игри и работа. От друга страна, по-малкият екран е по-добър за четене, небрежно сърфиране и стрийминг в движение. По-големите таблети обикновено струват повече, но по-малките са по-одобни за пътуване.

Освен физическия размер на таблета , имайте предвид и други подробности за дисплея на таблета , като разделителна способност на екрана , съотношение на страните , плътност на пикселите и ъгли на видимост.

Процесори, RAM и вътрешна памет

Количеството RAM и вътрешна памет на устройството играе значителна роля в кои приложения може да работи таблетът. Ако играете MMO игри с 3D графика, използвате професионален софтуер за редактиране или разработвате приложения, ще искате колкото се може повече от двете.

Много по-нови процесори за таблети поддържат множество ядра, което позволява на таблета да прави всичко, което лаптопът може да направи. Процесорите Octacore са идеални за онлайн игри и графичен дизайн, но са прекомерни, ако гледате филми само на таблета си.

Съхранението в много таблети може да бъде разширено с карта с памет , а няколко модела могат да четат USB флаш памети.

Придържайте се към Wi-Fi – Освен ако наистина не се нуждаете от него, няма причина да вземете таблет с клетъчна свързаност. Wi-Fi е навсякъде.

Животът на батерията е ключов. Един добър таблет трябва да има поне 10 часа живот на батерията;

Не пестете от място за съхранение – между приложения, филми и снимки, паметта на таблета ви ще се запълни бързо. Вземете толкова място за съхранение, колкото можете да си позволите

Samsung прави страхотни таблети с Android. Ако имате нужда от производителен таблет, то Samsung прави някои от най-добрите.

Ожесточената конкуренция между производителите на таблети като Amazon, Lenovo, Google и Samsung помогна за намаляване на цената на влизане за всеки, който се интересува от таблет с Android. Amazon беше най-успешният в изработването на ниша за себе си и сега предлага множество модели на своите таблети Fire за по-малко от $100.

Не забравяйте аксесоарите

Най-важното нещо, преди да включите устройството си, е да се уверите, че имате правилните аксесоари. Днес повечето таблети се доставят само със зарядно устройство, така че може да се нуждаете от още няколко елемента.

Помислете за тези основни неща:

Протектори за екран : Погледнете протекторите за екрана и калъфите за устройства, за да сте сигурни, че няма да спукате екрана или да повредите хардуера след случайно изпускане или разливане.

Допълнителни кабели и портове за зареждане : Ако носите таблета си навсякъде, е полезно да държите допълнителни кабели в офиса, колата или на други места, които често посещавате.

Външен хардуер : Ако искате да направите нещо повече от плъзгане и докосване, помислете за клавиатура, безжична мишка и стилус.

Благодарим ви за прочитането на статията! Ако намерихте информацията за полезна, можете да дарите посредством бутоните по-долу:

Telegram Logo
Avatar photo

Fedia

Здравейте, urocibg.eu е независим уебсайт, който е създаден и подържан от мен – Федя Серафиев. Сайта съм го основал през 2008 година и съдържа статии, съвети, ръководства, новини и програми за Windows, Android и Linux. Ако имате въпроси относно възможностите за реклама в сайта или за връзка с мен ТУК.

Може да харесате още...