Google удължава поддръжката на Chrome за Windows 7 до 15 януари 2022 г.

Google разкри тази седмица, че е решил да удължи поддръжката за Google Chrome на операционната система Windows 7 на Microsoft поне до 15 януари 2022 г.

Google обяви първоначално, че ще поддържа Windows 7 до 15 юли 2021 г. Компанията разкри, че може да удължи периода и го и направи . Новият край на поддръжката е преместен за 15 януари 2022 г., така че потребителите на Windows 7 да получат допълнителни шест месеца поддръжка на Chrome.

Новият край на поддръжката на Chrome за Windows 7 все още е една година по – малък от максималния край на поддръжката на Microsoft за плащащи клиенти. Microsoft ще осигури поддръжка до януари 2023 г. за компании и организации, които плащат на компанията за три пълни години разширени актуализации на сигурността.

Друго разширение не е изключено според Мак Кристоф, инженерен директор на Chrome; това ще зависи от редица фактори, включително скоростта на миграция и броя на използването. Следователно поне на теория е възможно Chrome също да бъде поддържан след януари 2022 г., ако цифрите го оправдават.

Благодарим ви за прочитането на статията! Ако намерихте информацията за полезна, можете да дарите посредством бутоните по-долу:

Telegram Logo
Avatar photo

Fedia

Здравейте, urocibg.eu е независим уебсайт, който е създаден и подържан от мен – Федя Серафиев. Сайта съм го основал през 2008 година и съдържа статии, съвети, ръководства, новини и програми за Windows, Android и Linux. Ако имате въпроси относно възможностите за реклама в сайта или за връзка с мен ТУК.

Може да харесате още...