Microsoft представи първата публична бета версия на Windows 11


Microsoft премина към следващата фаза на тестване на най-новата операционна система Windows 11 като представи първата публична бета версия за участниците в програмата Windows Insider Program.Компилацията е с номер 22000.100 и вече може да бъде изтеглена от сървърите на софтуерния гигант. Досега компилации на Windows 11 се предлагаха единствено в канала за разработчици.


Windows Insider има три канала за обновяване – Dev, Beta и Release Preview. Чрез първия се разпространяват компилациите, които са предназначени за специалистите и технически грамотните опитни потребители. Те са най-нестабилните, при тях възникват най-много проблеми, които често блокират основната работа и се налага търсенето на заобиколни решения. Бета каналът е подходящ за по-нетърпеливите потребители, които искат първи да пробват и да видят какво има в новите обновявания и какви са новите функции на ОС Windows. Чрез този канал се разпространяват по-надеждните компилации, които са предварително проверени от разработчиците на Microsoft. От друга страна в Release Preview попадат финалните версии на операционната система, малко преди да бъдат предложени официално.


Според публикуваната от различните технологични медии информация, първата бета на Windows 11 е много по-стабилна и има много по-малко грешки от Dev и което е по-важното, тя е по-производителна. Разбира се, това е просто бета версия, в която са възможни най-различни грешки, като например проблеми с бързодействието в някои случаи, бързото изтощаване на акумулаторната батерия и други неудобства.

Източник:https://www.kaldata.com/

Благодарим ви за прочитането на статията! Ако намерихте информацията за полезна, можете да дарите посредством бутоните по-долу:

Telegram Logo
Avatar photo

Fedia

Здравейте, urocibg.eu е независим уебсайт, който е създаден и подържан от мен – Федя Серафиев. Сайта съм го основал през 2008 година и съдържа статии, съвети, ръководства, новини и програми за Windows, Android и Linux. Ако имате въпроси относно възможностите за реклама в сайта или за връзка с мен ТУК.

Може да харесате още...