Ubuntu Cinnamon вече е официален вариант на Ubuntu

Добре дошли в света на Ubuntu Cinnamon, официален вариант на Ubuntu, който включва десктоп средата Cinnamon. Cinnamon е популярна десктоп среда, която е известна със своя традиционен интерфейс, който напомня на класическия Windows десктоп.

Ubuntu Cinnamon

Включването на Ubuntu Cinnamon като официален вариант на Ubuntu означава, че той ще получи същото ниво на поддръжка и признание като другите официални варианти като Kubuntu, Xubuntu и Ubuntu Budgie. Това също така означава, че Ubuntu Cinnamon ще бъде посочен на официалния уебсайт на Ubuntu заедно с другите варианти и ще има достъп до инфраструктурата на Ubuntu за ъпдейти и пачове.

Ubuntu Cinnamon предоставя на потребителите потребителски интерфейс, който е лесен за използване и персонализиране, който е подходящ както за нови, така и за опитни потребители на Linux. Включва различни инструменти и функции, които правят управлението и персонализирането на десктоп средата лесно, както и предварително инсталирани приложения за ежедневна употреба.

Cinnamon среда

Самата десктоп среда Cinnamon е изключително стабилна и надеждна, която предлага много по-добро усещане за работа в сравнение с други десктоп среди, които са налични в Linux. На практика, Cinnamon предоставя на потребителите възможността да работят с един интерфейс, който е лесен за навигация, както и да персонализирате различни аспекти на десктоп средата, за да отговарят на индивидуалните нужди и предпочитания.

Включването на Ubuntu Cinnamon като официален вариант на Ubuntu е добра новина за потребителите на Linux, които предпочитат десктоп средата Cinnamon, тъй като това предоставя стабилна и надеждна платформа за работа с любимите им приложения на Linux. Това е също така добра новина за всички, които искат да опитат нещо ново и да разширят своите познания в Linux. С Ubuntu Cinnamon, потребителите могат да имат по-широк избор при избора на десктоп среда и да се насладят на гладка и ефективна работа с техните компютри.

Освен това, включването на Ubuntu Cinnamon като официален вариант на Ubuntu ще даде възможност на разработчиците на Cinnamon да получат по-голямо внимание и да развият десктоп средата още повече. Това също така ще даде възможност на потребителите да получат по-голяма поддръжка и да имат по-голям избор от приложения, които работят с Cinnamon.

Накрая, включването на Ubuntu Cinnamon като официален вариант на Ubuntu показва ангажимента на Ubuntu към разнообразието на десктоп среди и желанието да предоставя на потребителите възможност да избират как точно да изглежда техният десктоп. Това е важна стъпка към по-добро използване на свободния и отворен код и към разширяване на възможностите на Linux.

В заключение, Ubuntu Cinnamon е добре дошъл допълнителен вариант на Ubuntu, който ще донесе по-широк избор на десктоп среда за потребителите на Linux. Това е добра новина както за новите, така и за опитните потребители на Linux, които търсят по-добро изживяване при работа с техните компютри.

Версия на ядрото

Ubuntu 23.04 използва Linux ядро ​​6.2, а графичните драйвери Mesa 23.0 са налице, за да осигурят някои първокласни игрови изживявания.

Кога мога да изтегля Ubuntu 23.04?

Ubuntu 23.04 излиза на 20 април 2023 г. На тази дата ще можете да изтеглите окончателното, стабилно издание от уебсайта на Ubuntu, сървърите за изображения и официалните огледални сървъри. Освен това е възможно да надстроите до Ubuntu 23.04 от Ubuntu 22.10.

Не че трябва да чакате до 20 април, за да изпробвате Ubuntu 23.04. Ubuntu 23.04 Beta пристига на 30 март, докато свежи ежедневни версии на Ubuntu 23.04 се издават (както подсказва името) всеки ден.

Благодарим ви за прочитането на статията! Ако намерихте информацията за полезна, можете да дарите посредством бутоните по-долу:

Telegram Logo
Avatar photo

Fedia

Здравейте, urocibg.eu е независим уебсайт, който е създаден и подържан от мен – Федя Серафиев. Сайта съм го основал през 2008 година и съдържа статии, съвети, ръководства, новини и програми за Windows, Android и Linux. Ако имате въпроси относно възможностите за реклама в сайта или за връзка с мен ТУК.

Може да харесате още...