Windows 11: Нуждае ли се от антивирусна програма?

Windows 11: Нуждае ли се от антивирусна програма?

Windows 11 е най-новата версия на операционната система на Microsoft, която е пусната през октомври 2021 г. Тя включва редица подобрения в областта на сигурността, включително вградена антивирусна програма, наречена Microsoft Defender Antivirus.

Windows 11 включва вградена антивирусна програма

Microsoft Defender Antivirus е разработена, за да предпазва потребителите от зловреден софтуер, като вируси, червеи, троянски коне и други. Тя използва комбинация от технологии, включително сигнатурно сканиране, поведениено сканиране и машинно обучение, за да идентифицира и премахва зловредния софтуер.

Колко добра е Microsoft Defender Antivirus?

Microsoft Defender Antivirus е тествана от независими лаборатории и е получила високи оценки за ефективност. В проучване на AV-Test от октомври 2022 г. Microsoft Defender Antivirus е получила 100% защита срещу сигнатурни заплахи и 99,9% защита срещу поведениени заплахи.

Нуждаете ли се от антивирусна програма на трета страна, ако използвате Windows 11?

Отговорът на този въпрос зависи от редица фактори, включително:

 • Вашите индивидуални нужди и рискове. Ако използвате компютъра си за работа или за съхранение на чувствителни данни, може да искате да използвате антивирусна програма на трета страна, която предлага допълнителни функции и защита.
 • Вашите предпочитания. Някои потребители предпочитат да използват антивирусна програма на трета страна, защото смятат, че тя е по-ефективна или предлага по-добри функции.

Предимства на използването на антивирусна програма на трета страна

Антивирусните програми на трета страна често предлагат допълнителни функции и защита, които не са налични в Microsoft Defender Antivirus. Тези функции могат да включват:

 • Защита от уеб атаки, като фишинг и злонамерени връзки
 • Защита от ransomware
 • Защита на мрежата
 • Защита на облачните услуги

Недостатъци на използването на антивирусна програма на трета страна

Антивирусните програми на трета страна могат да бъдат по-скъпи от Microsoft Defender Antivirus и да използват повече ресурси на компютъра.

Заключение

Windows 11 включва вградена антивирусна програма, която е ефективна за защита от зловреден софтуер. Ако използвате компютъра си за ежедневни задачи, като сърфиране в интернет, работа с офис приложения и игри, Microsoft Defender Antivirus е достатъчна за вашите нужди.

Ако използвате компютъра си за работа или за съхранение на чувствителни данни, или ако имате конкретни нужди или рискове, може да искате да използвате антивирусна програма на трета страна, която предлага допълнителни функции и защита.

Препоръчани антивирусни програми за Windows 11

Ето няколко от най-добрите антивирусни програми за Windows 11:

 • Microsoft Defender Antivirus (вградена)
 • Norton 360
 • Bitdefender Total Security
 • Kaspersky Security Cloud
 • Avast Premier
 • AVG Ultimate

Тези програми са тествани от независими лаборатории и са получили високи оценки за ефективност. Те предлагат широка гама от функции и защита, за да ви помогнат да защитите компютъра си от зловреден софтуер.

Благодарим ви за прочитането на статията! Ако намерихте информацията за полезна, можете да дарите посредством бутоните по-долу:

Telegram Logo
Avatar photo

Fedia

Здравейте, urocibg.eu е независим уебсайт, който е създаден и подържан от мен – Федя Серафиев. Сайта съм го основал през 2008 година и съдържа статии, съвети, ръководства, новини и програми за Windows, Android и Linux. Ако имате въпроси относно възможностите за реклама в сайта или за връзка с мен ТУК.

Може да харесате още...