Как автоматично да изключваме компютъра си в определен час всеки ден в Windows 11?

Операционната система Windows 11 има много полезни функции, които могат да помогнат на потребителите да автоматизират някои от ежедневните си задачи. Една от тези функции е автоматичното изключване на компютъра в определен час всеки ден. В тази статия ще ви покажем как да използвате тази функция на Windows 11, за да настроите автоматичното изключване на вашия компютър.

Ще започнем със създаването на задача, която да изключва компютъра в определен час всеки ден. За да направите това, следвайте тези стъпки:

Отворете “Task Scheduler”

Отворете "Task Scheduler" като въведете "Task Scheduler" в търсачката на Windows 11 и изберете програмата "Task Scheduler" от резултатите.

Кликнете върху "Create Task" (Създай задача), за да създадете нова задача.

В прозореца на новата задача въведете име на задачата и описание, за да я идентифицирате лесно. Например, можете да въведете "Изключване на компютъра всеки ден в 24 часа ".

Кликнете върху "Triggers" (Стимули), за да добавите нов стимул за задачата.

След това кликнете на New…

Изберете "Daily" (Ежедневно) и задайте желания час и минута на изключване на компютъра.

В следващия екран на "Actions" (Действия), изберете "Start a program" (Стартирай програма) като действие и в полето "Program/script" въведете командата "shutdown /s" (без кавичките).

Натиснете бутона "OK", за да запазите задачата.

Сега вашият компютър ще се изключва автоматично всеки ден в зададения от вас час. Можете да проверите дали задачата е настроена правилно, като я тествате. Просто кликнете с десен бутон на задачата в Task Scheduler и изберете "Run" (Стартирай) от контекстното меню.

Можете също да настроите и други опции, като например задаване на парола за потребителя, който ще изпълнява задачата, както и задаване на ограничения за изпълнението й.

Ако искате да промените или изтриете задачата по-късно, можете да отворите "Task Scheduler" и да намерите задачата в списъка си. Щракнете върху нея с десния бутон на мишката и изберете "Properties" (Свойства) за да промените или "Delete" (Изтрий) за да я изтриете.

В заключение, автоматичното изключване на компютър в определен час всеки ден е много полезна функция, която може да ви помогне да спестите енергия и да подобрите сигурността на вашия компютър. Настройката й е бърза и лесна, като следвате гореспоменатите стъпки, които ще ви водят през целия процес.

Благодарим ви за прочитането на статията! Ако намерихте информацията за полезна, можете да дарите посредством бутоните по-долу:

Telegram Logo
Avatar photo

Fedia

Здравейте, urocibg.eu е независим уебсайт, който е създаден и подържан от мен – Федя Серафиев. Сайта съм го основал през 2008 година и съдържа статии, съвети, ръководства, новини и програми за Windows, Android и Linux. Ако имате въпроси относно възможностите за реклама в сайта или за връзка с мен ТУК.

Може да харесате още...