Как да отворим Command Prompt в папката, в която работим

Един от най-дразнещите неща свързани с Command Prompt е, че той винаги се стартира в текущата потребителската директория. Обикновено това е C: Users <потребител>. Работата е там обаче, че Command Prompt рядко е необходим там и когато го стартирате трябва първо да се придвижите до действителната директория, в която искате да работите – и това понякога е малко досадно.

За щастие, Windows предлага опция да стартирате командния ред незабавно от всяко място. Задръжте натиснат клавиша Shift, след това кликнете с десния бутон и ще се отвори меню, от което може да изберете опцията „Open Command Window here” (Отвори команден прозорец тук).

 

 

Благодарим ви за прочитането на статията! Ако намерихте информацията за полезна, можете да дарите посредством бутоните по-долу:

Telegram Logo
Avatar photo

Fedia

Здравейте, urocibg.eu е независим уебсайт, който е създаден и подържан от мен – Федя Серафиев. Сайта съм го основал през 2008 година и съдържа статии, съвети, ръководства, новини и програми за Windows, Android и Linux. Ако имате въпроси относно възможностите за реклама в сайта или за връзка с мен ТУК.

Може да харесате още...