Как да покажем размера на папките в Windows 11/10?

Все още няма начин за показване размера (големината) на папките след многото версии на Windows. Толкова проста задача, а все още е мит за някой потребители на Windows.

В това кратко ръководство ще ви покажа как да покажем размера на папките (големината) в Windows 11 (почти същото е и за Windows 10) с помощта на софтуер за анализиране на файлове.

Как да покажем размера на папките с помощта на Folder Size?

Тъй като няма начин да сортирате папки по размер във File Explorer, ще трябва да разчитаме на софтуер на трета страна, наречен „ Folder Size “ .

Folder Size е малък и безплатен софтуер, но също така има и платена версия с по-разширени функции, като например възможност за запазване или зареждане на проекти, персонализирани филтри и др.

Folder Size анализира пространството на твърдия ви диск и проверява вашите файлове и папки и показва точно колко място заемат всеки файл и папка.

За да сортирате папки по размер в Windows 11/10 с помощта на „Folder Size“, следвайте стъпките по-долу:

Стъпка 1 : Изтеглете Folder Size

Можете да изтеглите всяка версия, но лично аз препоръчвам преносимата версия, за да можете да я използвате веднага, без да се налага да я инсталирате.

Изтеглете: Folder Size

Стъпка 2 : След като бъде изтеглен, извлечете zip файла някъде, където искате. Стартирайте FolderSize.exe като администратор от извлечените файлове (като кликнете с десния бутон върху него и изберете Изпълни като администратор ). Ако използвате Windows 11/10 64-битов, вместо това стартирайте FolderSize64.exe . Важно е да стартирате софтуера като администратор, в противен случай някои функции може да не работят, ако изискват административни привилегии.

Folder Size прави възможно сортирането на папки по размер чрез сканиране на размерите на файловете и папките в избрана директория, за да ви покаже сканиран резултат, където можете да сортирате папките. По този начин първото нещо, което трябва да направите, е да позволите на софтуера да сканира директорията, където искате да сортирате папките.

Можете да сканирате цялото дисково устройство, като изберете устройство (например C🙂 и след това кликнете върху бутона „ Scan selected drive “ (зеленият бутон за възпроизвеждане), за да започнете да сканирате всички папки в избраното устройство.

Folder Size

Благодарим ви за прочитането на статията! Ако намерихте информацията за полезна, можете да дарите посредством бутоните по-долу:

Telegram Logo
Avatar photo

Fedia

Здравейте, urocibg.eu е независим уебсайт, който е създаден и подържан от мен – Федя Серафиев. Сайта съм го основал през 2008 година и съдържа статии, съвети, ръководства, новини и програми за Windows, Android и Linux. Ако имате въпроси относно възможностите за реклама в сайта или за връзка с мен ТУК.

Може да харесате още...