Как да премахнете приложението Xbox в Windows 11/10?

Приложението Xbox може да изглежда сложно за премахване, но има бърз и лесен начин да го деинсталирате от Windows 11/10.

Въпреки че е удобен инструмент за геймърите, не всеки се нуждае от приложението Xbox. Проблемът е, че в зависимост от вашата версия на Windows, когато се опитате да деинсталирате приложението чрез обичайните средства, може да откриете, че това не е възможно.

Има бърз и лесен начин да премахнете приложението Xbox без използването на софтуер на трети страни. Ето как.

Кликнете с десен бутон върху Старт и изберете Терминал на windows (Admin).
Въведете следната команда и натиснете клавиша Enter:

Get-AppxPackage Microsoft.XboxApp | Remove-AppxPackage

Изчакайте, докато процесът приключи. Изпълнението трябва да отнеме само няколко секунди.
Въведете exit и натиснете клавиша Enter, за да излезете от PowerShell.

Tова е! Приложението Xbox щe изчезне от операционната ви система, въпреки че не е постоянна промяна-всички големи системни надстройки могат да преинсталират приложението. Ако се появи отново, просто следвайте горните стъпки, за да го премахнете отново, а ако промените решението си в бъдеще, просто отидете в Microsoft Store, за да го инсталирате отново.

Благодарим ви за прочитането на статията! Ако намерихте информацията за полезна, можете да дарите посредством бутоните по-долу:

Telegram Logo
Avatar photo

Fedia

Здравейте, urocibg.eu е независим уебсайт, който е създаден и подържан от мен – Федя Серафиев. Сайта съм го основал през 2008 година и съдържа статии, съвети, ръководства, новини и програми за Windows, Android и Linux. Ако имате въпроси относно възможностите за реклама в сайта или за връзка с мен ТУК.

Може да харесате още...