Как да играем Xbox One игри на Windows 10

Microsoft многократно са заявявали, че игрите са важна част от компютъра. Новото приложение Xbox App ще зарадва много от Xbox One феновете. То ви позволява да си чатите с вашите приятели в Xbox Live, да преглеждате дали нямате нови съобщения и други.

На практика, пълната функционалност на гейм мрежата е налична на вашия компютър, таблет или лаптоп. Освен това, Windows 10 приложенията ще могат да се използват и на Xbox One.

Но може би най-хубавото е, че ще може да стриймвате Xbox One игри на Windows 10 компютъра си или на таблета. Вижте как да играете Xbox One игри на Windows 10 PC.

1. Инсталиране на актуализации

Първо, ще трябва да се уверите, че двете устройства са актуализирани. За да направите това на Windows 10 PC или таблет, кликнете върху бутона Start в долния ляв ъгъл на екрана и изберете ‘Check for updates’. Що се отнася до Xbox One ъпдейтите, те се актуализират автоматично, така че просто се уверете, че сте свързани с интернет, и че OS версията е последната, която е налична в момента като отидете в Settings > System > Console info.

2. Разрешете стрийминга на игри

Отворете Settings приложението. Ще го намерите в ‘My games & apps’ или като натиснете ‘Menu’ бутона (малък кръгъл бутон с три хоризонтални линии) на контролера. В приложението ‘Settings’, изберете предпочитанията си и се уверете, че има отметка до ‘Allow game streaming to other devices’ под System & App.

3. Свързване с Xbox One

На вашия компютър или таблет, намерете Xbox приложението като въведете Xbox в Cortana– базираната адресна лента. Приложението ще ви логне в Xbox Live базиран на Microsoft акаунт използван на вашето Windows устройство. Уверете се, че Gamertag-а на Xbox приложението съвпада с този на вашата Xbox One конзола и изберете ‘Connect’.
Ще се отвори нов прозорец, който ви дава възможност да добавяте устройства с опцията ‘Add a device’. Ако вашата Xbox One конзола е вписана, кликнете ‘Connect’. В противен случай ще трябва да въведете ръчно IP адреса си на съответното място. IP адреса на конзолата ви може да откриете като отидете в Settings > Network > Advanced Settings.

4. Свързване на контролера

Щом компютъра или таблета ви са свързани към вашата конзола, ще видите  няколко нови опции, между които и ‘Stream и Test streaming’. Ако все още не сте го направили, свържете microUSB към USB кабела от Xbox One контролера към USB порта на вашия компютър или таблет. Ако устройството не разполага с USB порт, помислете за закупуване на адаптер.

5. Нека стрийминга започне

Щом изберете ‘Stream’, стрийминга ще започне веднага. Върху лентата с инструменти в горната част на екрана ще видите редица опции, една от които е възможността да управлявате качеството на стрийминга. Можете да избирате измежду ‘Low’, ‘Very High’, или ‘Medium’, което е стойността по подразбиране .

 

Благодарим ви за прочитането на статията! Ако намерихте информацията за полезна, можете да дарите посредством бутоните по-долу:

Telegram Logo
Avatar photo

Fedia

Здравейте, urocibg.eu е независим уебсайт, който е създаден и подържан от мен – Федя Серафиев. Сайта съм го основал през 2008 година и съдържа статии, съвети, ръководства, новини и програми за Windows, Android и Linux. Ако имате въпроси относно възможностите за реклама в сайта или за връзка с мен ТУК.

Може да харесате още...