Как да калибрираме батерията на Android?

Метод 1:

Първо трябва да проверите какъв е капацитета в mAh на батерията на вашия смартфон, ако не го знаете. За целта потърсете спецификациите на вашия модел в интернет. След като разберете това трябва да инсталирате приложението Current Widget: Battery Monitor.То показва заряда на батерията в милиампера (mAh). Заредете вашия смартфон докато батерията достигне максималните милиампера (mAh). Когато това стане, изключете телефона и го рестартирайте. Ако видите, че батерията не е заредена до 100% трябва да включете отново зарядното и заредете до 100%. На теория не би трябвало да имате повече проблеми след това.

Метод 2:

Заредете напълно батерията на телефона и когато това стане, изключете зарядното и след това изключете и телефона. Докато телефонът ви е изключен, включете го в зарядното устройство и го оставете да се зарежда до 100% отново. Зеленият LED индикатор ще покаже кога това е станало. След това изключете зарядното устройство, включете телефона си и задайте опцията да не се изключва екрана, ако имате такава. Свържете отново телефона към зарядното устройство и го изчакайте да се зарежда отново до 100%. След като се зареди на 100%, изключете зарядното устройство и не зареждайте отново телефона си, преди батерията да падне до 0%. След като телефона изключи, заредете напълно батерията и вече всичко би трябвало да работи правилно.

 

Благодарим ви за прочитането на статията! Ако намерихте информацията за полезна, можете да дарите посредством бутоните по-долу:

Telegram Logo
Avatar photo

Fedia

Здравейте, urocibg.eu е независим уебсайт, който е създаден и подържан от мен – Федя Серафиев. Сайта съм го основал през 2008 година и съдържа статии, съвети, ръководства, новини и програми за Windows, Android и Linux. Ако имате въпроси относно възможностите за реклама в сайта или за връзка с мен ТУК.

Може да харесате още...